Yoga lessen

Ik geef diverse yoga vormen waaronder Vinyasa, Hatha en Yin en Restorative yoga. Mijn yoga lessen worden rustig opgebouwd en ik geef je ruimte om zelf te ontdekken zodat je yoga en meditatie ook thuis kan oefenen.

Vinyasa yoga in Dordrecht
Bij een Vinyasa flow les ligt de focus op het volgen van de ademhaling met flow en asana’s (yogaposes). De yoga poses zijn gericht op het openen van de heup- en schoudermobiliteit en het lenig maken van de spieren. Er is relatief weinig rust tussen de houdingen door en door de uitdagende houdingen wordt kracht opgebouwd, daarom wordt deze les ook wel power yoga genoemd.

Hatha yoga in Dordrecht
Hatha yoga is de oudste moderne yoga stijl die er bestaat. Net als bij Vinyasa worden er oefeningen gedaan voor een lenigere heup- en schoudermobiliteit. Er is relatief meer rust tussen de asana’s door en veel aandacht voor meditatie en ademhaling. Deze type yoga stijl is erg geschikt voor beginners. In mijn lessen laat ik Vinyasa en Hatha yoga dikwijls met elkaar versmelten zodat het voor alle niveau’s uitdagend is.

Yin yoga in Dordrecht
Yin en Yang zijn elkaars tegenpolen, iedereen heeft beide elementen in zich. Yang staat voor het mannelijke in onszelf: inspanning, stress, kracht, snelheid, actie-reactie, agressiviteit, etc. Yin is het vrouwelijke element in onszelf: ontspanning, rust, bescherming, zacht- en liefelijkheid en het aardse of donkere. In Yin yoga komen we dichterbij het vrouwelijke element in onszelf. Yin yoga voeren we passief uit met zo min mogelijk spierspanning. De focus van Yin yoga ligt op versoepelen van het bindweefsel en de fascie, maar ook op de spieren, pezen en gewrichten. We blijven gedurende 3-5 minuten in 1 pose, meestal met de ogen dicht, de ademhaling bevordert de ontspanning in het lichaam. Om de mobiliteit en flexibiliteit in ons lichaam te verbeteren gebruiken we kussens en yoga blokken als hulpmiddelen.

Restorative yoga in Dordrecht
In tijden van stress en drukte waarin we continu geprikkeld worden door het verkeer, telefoons, e-mails, reclames, social media, etc, is het moeilijk om stilte in onszelf te vinden en daarmee tot jezelf te komen. Bij Restorative yoga laten we letterlijk alles los in onze gedachtes en in ons lichaam, om volledig te kunnen restoren (herstellen). De focus ligt op het ontspannen van het lichaam, bloedsomloop en gewone rustige ademhaling, niks is geforceerd. Tijdens een sessie Restorative yoga verblijf je gemiddeld 15 minuten in 1 pose, daarna wissel je af. Door het gebruik van een kussen, dekentje vallen veel mensen ook in slaap tijdens een sessie. Door deze niet- belastbare vorm van yoga is deze geschikt voor iedereen, jong en oud, mensen met een blessure, beginners en gevorderden, of als je mentaal er even doorheen zit.

Mijn lessen zijn geschikt voor alle niveau’s. Je krijgt professionele begeleiding in alle oefeningen.

Wil je weten wat yoga voor jou kan betekenen? Gun jezelf deze fijne manier van ontspannen. Ik kan niet wachten jou te ontmoeten!